keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Pihan kivitöitä, pihakiveyksiä ja kivipenkkejä tuulessa ja tuiskussa kasvien alustana tai pihaasi rajaamassa

Tampereella pihakiveyksillä 28.12.2011 lumesta ei tietoakaan, joten olkaa hyvä 13 vuotta sitten rakennetusta kivipenkistä ja siihen istutetuista kuvia olkaa hyvä. 
Ohessa kuvia arvioitavaksi kivitöinä: Haluatteko vastaavaa omalle pihallenne?

Suomalaisen miehen pihan kivitöitä, pihakiveyksiä ja kivipenkkejä tuulessa ja tuiskussa kasvien alustana tai pihaasi rajaamassa, ettei naapurin mukulat ole heti ikkunassa kiinni tmv:t turhakkeet


Yhteydenotot e-mail: puutarhapalvelua@gmail.com
Puhelin ja tekstari: 044-3380291
------------------
Puutarhuri ja kivityöläinen Olavi Lehto Tampere
Kivityöläinen ex-kurulainen kivipitäjä Kurusta 
( Nykyään Kuru on osa Ylöjärveä )

Näitä kivipenkkejä ei ole rajattu, vaan kivipenkki on tolpattu maahan haudaten kuin munat kennoon ja alettu rakentamaan kerros kerrokselta savea ja turvetta väliin laittaen. Samoin kaikki syksyn lehdistö ymv on saanut kerääntyä kivimuurin ja hiekkatien väliin, niin että siihen on muodostunut oma viheriönsä syysmaitiaisineen yvm:ne pienkukintoineen.

Suunnittele kivetty kivipenkki eli kohopenkki kivien avulla. Monet kuivan paikan kasvit viihtyvät kivien kanssa ja säästävät tarhurin liialta työltä.
---------------------------------

Kivipenkin rajaus betonikivellä tai luonnonkivillä edesauttaa nurmikonleikkuuta


Pihasi kivimuuri on kuin keskiaikainen linnan muuri mikäli niin haluat. Nurmikon leikkuun helpottamiseksi ruohoa ei kannata koskaan kylvää ihan kivimuuriin asti. "Kotisi on linnasi"  muistaen, pihasi kivimuurin ja ruohikkoalueen tai hiekkapihasi liittymäkohtaan kannattaa asentaa luonnonkivi tai betonikivirajaus. Maanpinnan tasalle upotettu luonnonkivi / pihakivi tai laatta helpottaa nurmen leikkuuta ja edesauttaa osaltaan puutarhasi ja pihasi yleisilmeen säilymistä kivana.  Ruohonleikkurin toisen pyörän kulkiessa pihakiveyksen tai jopa lankutuksen päällä, leikkuujäljestä tulee kerralla siisti ilman silmäänosuvia satunnaiskasvuston tuikkimista. Toki jos on kuten yllä kuvissa ahkera kiveyksen juuren perkaaja kuten kuvissa niin käyhän tuo ilman rajauksiakin ;)


-------------------
Luonnonkiviä joutunee metsästämään joko hiekkamontuilta, soranottamoilta, rakennustyömailta tai sitten tyytyä tilaamaan tehdasvalmistajilta standardikokoisia betonikiviä haluamassaan koossa ja värissä. 


Päätös on teidän. Hintahaitari on melkoinen tavarassa ja laadussa. Meidän kauttamme tarjoamme luonnonkivitöitä ja savea. Voitte olla varma että routavauriot eivät näy kuten muuratuissa. Savi joustaa ja elää vuodenaikojen mukaan.

---------------------------------------------------------------

Yhteydenotot e-mail: puutarhapalvelua@gmail.com
Puhelin ja tekstari: 044-3380291


-------


-----------------------------------------